RAMEN
Każdy ramen zawiera kraftowy makaron alkaliczny od Ramensky Noodle Corporation
ZAWSZE MOŻESZ POWIĘKSZYĆ SWÓJ RAMEN: boczek chashu/boczek kakuni /karkówka/ bekon/wieprzowina soboro/ szarpana wp. / kurczak cytrusowy – 10 zł/sojowe soboro – 12 zł/jajko nitamago – 5 zł/tykwa, edamame, oshinko, kimchi, groszek cukrowy – 4 zł/ por, czerwona cebula, czosnek konfitowany – 2 zł/
podwójny makaron – 7 zł/ podwójny bulion – 7 zł
SHOYU “DZIENNE” TOKIO STYLE – 41 zł
Klarowny wywar drobiowy/ tare shoyu na bazie rzemieślniczych sosów sojowych / standardowy makaron/ kraftowe mięsa – bekon i kurczak/ jajko nitamago/ menma/ oliwa chiyu/oliwa porowa.
Najdelikatniejszy ramen w karcie. Idealny na codzienny posiłek.
SHOYU DOJRZEWAJĄCE – 41 zł
Klarowny wywar drobiowy/ tare shoyu na bazie rzemieślniczych sosów sojowych / gruby makaron/ kraftowe mięsa – bekon i boczek chashu/ jajko nitamago/ menma/czerwona cebula/ oliwa chiyu/ oliwa cytrynowa.
Smak tego ramenu jest niezwykle intensywny, głównie dzięki ciągle dojrzewającego tare – w efekcie czego, za każdym razem miska smakuje odrobinę inaczej.
SHIO – 41 zł
Klarowny wywar drobiowy/ tare shio / cienki makaron/ kraftowy kurczak cytrusowy/ jajko nitamago/ imbir marynowany/ grillowana cytryna/ czerwona cebula/ oliwa chiyu/ oliwa cytrynowa.
Bardzo delikatny ramen, za którego smak odpowiada kilka rodzajów soli.
TONKOTSU – 41 zł
Kremowy wywar wieprzowy / tare na bazie shio i czosnku/ cienki makaron/ kraftowy boczek chashu/ jajko nitamago/ grzyby mun/czosnek konfitowany/ oliwa mayu.
TANTANMEN – 41 zł 🌶️
Kremowy wywar wieprzowy / tare na bazie shoyu i sezamu / standardowy makaron/wieprzowina soboro / jajko nitamago/ menma /czerwona cebula/orzechy nerkowca/ oliwa chili.
MISO – 41 zł
Kremowy wywar wieprzowy / tare miso / gruby makaron/kraftowy boczek chashu/ jajko nitamago/ warzywa smażone/ menma/czerwona cebula/ oliwa chiyu/ oliwa porowa/ oliwa krewetkowa.
KUSAMA 4.0 – 46 zł 🌶️
Kremowy wywar wieprzowy / tare miso/ standardowy makaron / kraftowe mięsa: bekon, boczek kakuni, karkówka chashu, kurczak / jajko nitamago/ edamame/czerwona cebula/oliwa chili.
Takiego ramenu w Japonii raczej nie znajdziecie. Bulion, tare i makaron jest zgodny z klasyką, natomiast takiej ilości dodatków nie znajdziecie w żadnej japońskiej ramenowni!
NIBOSHI TONKOTSU – 42 zł
Kremowy wywar wieprzowy/ tare shoyu/ standardowy makaron / kraftowe mięsa: bekon, boczek chashu/ jajko nitamago/ grzyby mun/ naruto/ bonito /oliwa niboshi/oliwa krewetkowa.
WEGAŃSKI TANTANMEN 🌱 – 41 zł
Tare na bazie shoyu i sezamu / standardowy makaron / sojowe soboro / menma /oshinko/ czerwona cebula /orzechy nerkowca/ oliwa chili.
WEGAŃSKIE MISO 🌱 – 41 zł
Tare miso / gruby makaron / sojowe soboro/suszony pomidor/ czosnek konfitowany/ warzywa/ oliwa porowa/oliwa cytrynowa.
STARTERY
BURGERY BAO
Burgery Bao – kultowy azjatycki streefood. Bułeczki bao znane są od blisko 2000 lat. Występują w ogromnej ilości połączeń smakowych. Są lekkie, smaczne i niezwykle popularne. Zestaw 2 szt.
KREWETKA – 36 zł
Krewetki z chili/sos sweet chili/groszek cukrowy/czosnek konfitowany
KARKÓWKA CHASHU – 27 zł
Karkówka chashu/ sos śliwkowy/ kapusta czerwona/ por
SZARPANA WIEPRZOWINA – 27 zł
Szarpana wieprzowina/kewpie/puree z pieczonego bakłażana/pikle/por
PIKANTNA WIEPRZOWINA – 27 zł
Kurczak/ majonez shichimi/ marchew/ marynowany imbir
OKONOMIYAKI
Okonomiyaki – to wyjątkowe streetfoodowe danie Japonii. W wolnym tłumaczeniu -„smaż co chcesz”. Smażony na rozgrzanej płycie placek z kapusty z pysznymi farszami wewnątrz, z wyjątkowym autorskim sosem, japońskim majonezem wraz z dodatkami.
WEGETARIAŃSKI 🌱- 35 zł
z soboro sojowym
TOPING: groszek cukrowy/ tamago/ puree z pieczonego bakłażana/ wakame/ imbir różowy/
SZARPANA WIEPRZOWINA – 35 zł
z kimchi
TOPING: jajo nitamago/ edamame/ wakame/ imbir różowy/ bonito
WIEPRZOWINA SOBORO – 35 zł
z chili
TOPING: sos crispy chili/ tamago/ tykwa/ wakame/ oshinko/ bonito
BOCZEK CHASHU – 36 zł
TOPING: jeszcze więcej chashu/ czosnek konfitowany/ cebula/ tykwa/ wakame/ bonito
DONBURI BOWL
Donburi – japońska miska pełna smaku. Donburi – znaczy miska ryżu. Ten nigdzie nie smakuje tak dobrze jak w tym japońskim daniu. Gdy myślisz o domowej kuchni japońskiej – myślisz Donburi. Ryż stanowi tutaj bazę a dodane składniki, budują wyjątkowy smak tego dania.
KARĒ RAISU – JAPOŃSKIE CURRY – 35 zł
Do wyboru: karkówka chashu lub boczek chashu
ryż/ por/jajo sadzone/ sezam/ bonito
KREWETKI – 43 zł
ryż/ krewetki z chili i imbirem/ tamago/ pikle/ wakame/ imbir marynowany/ olejek niboshi/ kewpie – autorski majonez
SZARPANA WIEPRZOWINA – 35 zł
ryż/ szarpana wieprzowina/ puree z pieczonego bakłażana/ fasola/ oshinko/ wakame/ pikle
WEGAŃSKIE 🌱- 36 zł
ryż/ sojowe soboro/ puree z pieczonego bakłażana/ piklowane warzywa/ groszek cukrowy/ edamame/ wakame
KURCZAK KARAAGE – 35 zł
ryż/ karaage – japoński sposób smażenia/ tamago/ pikle/ fasola/ imbir marynowany
Do wyboru kurczak: łagodny/ sweet chili/crispy chili
TORIKATSU – 37 zł
ryż/ marynowany kurczak panierowany w panko/ puree z pieczonego bakłażana/ fasola/ jajo nitamago/ pikle/ sos sweet chili
ONIGIRI
Onigiri – od wieków nierozłącznie związane z kulturą japońską kuleczki ryżowe. Tworzą go zaledwie 3 elementy ryż, nori i nadzienie. Przygotowaliśmy dla Ciebie kilka propozycji, ale zwracaj uwagę na naszą kartę. Często będą pojawiać się nowe propozycje.
WYBIERZ SWOJE ONIGIRI
- SOBORO 9,00 zł 🌶️
Wieprzowina soboro - ŁOSOŚ 12,00 zł
Marynowany łosoś sous-vide - MISO-CZOSNEK 9,00 zł 🌱
Trio czosnkowe z nutą miso - KREWETKA 12,00 zł
Krewetka z nutą chili - BAKŁAŻAN 9,00 zł 🌱
Puree z pieczonego bakłażana z twistem - NITAMAGO 9,00 zł
Jajko nitamago/ kewpie/ bonito - TUŃCZYK 9,00 zł
Autorska pasta z tuńczyka - CHASHU 9,00 zł
Boczek chashu z kimchi - BAMBUS 9,00 zł 🌱
Smażony bambus z porem
ZESTAWY YAYOI
1つ/JEDYNKA/ 🌱
Miso-czosnek
Bakłażan
Bambus
24,00 zł
二/DWÓJKA/
Łosoś
Tuńczyk
Krewetka
30,00 zł
トロイカ/TRÓJKA/
Miso-czosnek
Łosoś
Soboro
27,00 zł
四/CZWÓRKA/
Soboro
Chashu
Miso-czosnek
Nitamago
33,00 zł
五/PIĄTKA/
Bakłażan
Krewetka
Tuńczyk
Miso-czosnek
Nitamago
44,00 zł
COŚ SŁODKIEGO
SERNIK MATCHA – 17 zł
zielony sernik/ mix tarnowskiego twarogu z japońską herbatą matcha
NAPOJE
Kombucha 0,3l 🌱 – 15 zł
klasyk/yerba/imbir
Kombucha to napój powstający w procesie fermentacji herbaty. Jest naturalnie lekko gazowana i orzeźwiająca.
KOKO Kombucha jest produktem w 100% wegańskim, bezglutenowym i surowym. Jest to tarnowska manufaktura.
Lemoniada Home Made 0,3l – 14 zł
Smaki: CYTRYNA/ MATCHA/ RÓŻOWA GUAVA/ MARAKUJA/BANAN
Lemoniadę robimy sami. Bez żadnych E i ulepszaczy.
W składzie tylko puree lub sok z owoców, sok z cytryny oraz cukier. Jeśli Ci zasmakowało – bo jest „osom 😊”, to weź na wynos inne smaki.